© Şanlı Haber Ajansı 2020

Hayali doktorluktu, Urfa'nın kral boyacısı oldu

Şanlıurfalı Osman Güner’in tek hayali doktor olmaktı. Ankara’da eğitim gördüğü sırada yakalandığı sara hastalığı Güner’in hayalini suya düşürdü. Güner, tarihi Gümrükhan’da 40 yıldır ayakkabı boyacılığı yapıyor.

ŞANLIURFA – Şanlıurfa’nın sembol mekanlarından tarihi Gümrükhan’da ayakkabı boyacılığı yapan 62 yaşındaki Osman Güner, meslekte 40’ıncı yılını devirdi. Halkın “kral boyacı” lakabını taktığı Güner, İbrahim Tatlıses, Mahmut Tuncer gibi Urfalı sanatçıların ayakkabılarını da boyadı.

Güner’in küçüklükten beri tek hayali doktor olmaktı.  Ankara’da sağlık lisesini okuduğu sırada yakalandığı sara hastalığı eğitim hayatının sonlanmasına neden oldu. Hastalıkla Güner’in hayali de suya düştü. Şimdilerde tarihi Gümrükhan’da ayakkabı boyacılığı yapıyor. Hastalığından dolayı başka bir iş de yapamıyor. İşindeki ustalığı nedeniyle halk arasında “kral boyacı” diye çağrılıyor.

Bir dönem İstanbul’da da mesleğini sürdüren Güner, İbrahim Tatlıses, Mahmur Tuncer gibi Urfalı sanatçıların da ayakkabılarını boyadı.



“HAYALİM DOKTOR OLMAKTI AMA OLAMADIM”

Osman Güner, sara hastalığı nedeniyle hayallerinin yarıda kaldığını belirterek, “Doktor olamadım ama ayakkabı doktoru oldum” dedi. Hastalığından dolayı başka bir yapamadığını belirten Güner, yaşadıklarını şöyle özetledi:

“Ortaokulu okuduktan sonra Ankara Yenişehir Sağlık Koleji’nde okurken eğitimi hayatımı bırakmak zorunda kaldım. Sara hastalığı nedeniyle okuldan ayrıldım. 43 yıl sonra okul arkadaşlarım benim verdiğim röportajdan sonra beni buldu. Ben arkadaşlarımla çok övünüyorum. Ben mezun olmadım arkadaşlarım mezun oldu. Ben bir doktor olacağımı düşünmüştüm ama olamadım. Şimdi bir ayakkabı doktoruyum. Ekmeğimi kazanmak içi ayakkabı boyacılığı yapıyorum.”



“İŞİMİ İYİ YAPTIĞIM İÇİN KRAL BOYACI DİYORLAR”

İşinde başarılı olduğu için kendisine ‘kral boyacı’ lakabı takıldığı dile getiren Güner, “Engelli maaşım ve ayakkabı boyacılığıyla dört nüfusu ancak geçindirebiliyorum. Bana kral boyacı deniyor. Bunun sebebi işimi çok iyi yaptığım ve başarılı olduğum için kral boyacı lakabını taktılar. İnsanlar bana diyorlar tam bir kralsın. 40 yıldır mesleğimi icra ediyorum. Okul okuduğum dönemlerde öğlene kadar okul okuyordum öğle sonrası da ayakkabıcılık yapıyordum. Engelli olduğum için bir fabrikada da çalışamıyorum ancak ekmeğimi ayakkabı boyacılığından çıkarıyorum” diye konuştu.



“BİR KRALIN YERİ KENDİ SARAYIDIR”


Bir dönem İstanbul’da da boyacılık yaptığını ifade eden Güner, oradayken Urfalı ünlü isimlerin de ayakkabılarını boyadığını anlattı.

“İstanbul’dayken çoğu kez İbrahim Tatlıses, Mahmut Tuncer ve Zekeriya Ünlü gibi sanatçıların yanında kaldım” diyen Güner, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu sanatçıların ayakkabılarını da boyadım. Belli bir müddet sonra memleketime döndüm. Buraya gelmemim nedeni benim lakabım kral. Düşündüm ki, bir kralın yer neresi kendi sarayıdır. Başkasının sarayında iş çalışacağıma kendi sarayıma hizmet ederim. Şanlıurfama geldim. Şuan kendi memleketimde işime devam ediyorum.”


Sinan ÖZDEMİR -İbrahim Halil / BİHA- ÖZEL HABER


İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER