© Şanlı Haber Ajansı 2020

Korkmaz’dan emekli vatandaşlar için önemli açıklama…

Şanlıurfalı Sosyal Güvenlik Uzmanı Abdulkadir Korkmaz, emeklilerin en düşük maaşının 1500 TL olduğunu ve bu maaşın altında alan vatandaşların kendilerine müracaat etmelerin gerektiğini belirtti.

ŞANLI HABER AJANSI - (ŞHA)

Şanlıurfalı Sosyal Güvenlik Uzmanı Abdulkadir Korkmaz, Şanlı Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, emekli maaşları için yeni bir düzenleme önerisinin gündeme geldiğini belirterek, “Eğer bu düzenleme önerisi kabul edilirse emekli maaşları asgari ücret tutarına göre ayarlanacak. Halen en düşük 1500 TL maaş alan emekli vatandaşlar için talep edilen bu düzenlemenin kabul görmesi durumunda 824 TL zam gelecek” dedi.

4-A sigorta emeklileri, Tarım Bağ Kur, Esnaf Bağ Kur ve Ek 5 Tarım Sigortalarından emekli olanların en düşük maaşlarının 1500 TL olduğunu vurgulayan Korkmaz, “Maaşları düşük 1500 TL’den az olan emekliler Danışmanlık için Korkmaz Müşavirlik’e başvuru yapabilirler. Bizlere 0541 211 18 48 ve 0542 548 18 48 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz”  diye ifade etti.

 

Emeklilere müjde

Sosyal Güvenlik Uzmanı Abdulakadir Korkmaz’dan ayrıca asgari ücretin altında maaş alan emeklilere yönelik müjdeli bir haber de geldi. Bütün emekliler için asgari ücret ayarı getirileceğini vurgulayan Korkmaz, “Emekli maaşları tahmini 2325 TL’ye yükselecektir. Konuyla ilgili çalışmalar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde devam ediyor” şeklinde konuştu.  

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER