© Şanlı Haber Ajansı 2020

Şanlıurfalı kuyumculardan tavsiye: “Kaybettirmez!”

Dolardaki yükselişle altın fiyatları da uçuşa geçti. Hazirandan beri en yüksek seviyeye ulaşan altın fiyatlarındaki değişimler, yatırımcılar ve vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

ŞANLIURFA – Altının gram fiyatının 530 TL’ye dayanmasının ardından yatırımcılar ve vatandaşlar gün içerisinde rakamları yakından takip ediyor. “Altın yükselmeye devam edecek mi, düşecek mi?” soruları yatırımlarını doğru yapmak isteyenlerin gündem maddesi.

Şanlıurfalı kuyumcular altındaki yükselişi ve ilerleyen günlerdeki beklentileri Ajans Urfa’ya anlattı.

Kent merkezinde uzun yıllardır kuyumculuk yapan Abdülkadir Aydoğdu, altın fiyatlarında yükselişi zaten beklediklerini söyledi.  “İstikamet 600-650 lira olarak görünüyor” diyen Aydoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ekonomik duruma baktığımız zaman hak ettiği yer o fiyatlar. Eğer altın yükselirse piyasanın daha iyi açılacağını düşünüyorum. Şu anda has altının gramı 528 lira, tam altın 3 bin 415 lira, yarım altın bin 720 lira, çeyrek altın da 860 lira. Genellikle fiyatlar yükseldikçe de altında talep de artıyor. Ama şu anda insanlar çok daha önceden 540 liraları gördüğü için 1,5 sene önce altına bir yüklendi. Şu anda herhalde 540 lirayı geçmesini bekliyorlar. Bu rakamı geçtikten sonra biraz daha piyasanın  hareketleneceğini düşünüyorum.”

Yeni yılın başından itibaren gram altında istikametin 600 lira gibi göründüğünü ifade eden Aydoğdu, “Ben olsam altından şaşmam. Altın hiçbir zaman kaybettirmez” tavsiyesinde bulundu.



“GELEN SATIYOR, KİMSE ALMIYOR”

Kuyumcu Mehmet İzgördü ise altının fiyatlarının ne zaman düşeceğini ne zaman yükseleceğini bilemediklerini kaydetti.  “Altın almaya gelen yok” diyen İzgördü, şunları söyledi:

“Şu anda altın fiyatları bir hayli yükselişte. Çeyrek altın 880 lira, bundan daha iki üç gün önce 830 liraydı, 50 lira üzerine geldi. Tam altın 3 bin 410 lira, yarım altın bin 715 lira, çeyrek altın 860 lira. Akşama kadar oturuyoruz, siftah edemiyoruz ki. Sor bak vatandaşa, gelen satıyor, kimse almıyor. Ben kaç senedir bu işi yapıyorum, ne zaman düşecek ne zaman yükselecek bilemiyorum.”


Sinan ÖZDEMİR / BİHA - ÖZEL HABER



İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER