© Şanlı Haber Ajansı 2020

Siverek Belediye Meclisi reddetti! Bucak tepki gösterdi

Siverek Belediye Meclisi, Siverek Belediyesi’nin SGK ve Vergi Dairesi borçları için taşınmaz satışları veya borca karşılık takası için Belediye Başkanına yetki verilmesi önerisi reddetti.

Siverek Belediye Başkanı Ali Murat Bucak, belediyenin borçlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.  Başkan Bucak, belediyenin 76 milyon TL vergi dairesi ve 311 milyon TL Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borçlarının, vergi dairesi ve SGK yetkilileriyle yapılan görüşmeler sonucunda taşınmazlar ile mahsuplaşma konusunda uzlaşmaya varıldığını belirtti. Ancak, bu borçların taşınmaz satışları veya borca karşılık takası için yetki verilmesi önerisi, mecliste yapılan oylamada kabul edilmedi. Yeniden Refah Partili meclis üyeleri tarafından ret edilen öneriye, Dem Partili meclis üyeleri çekimser kalınca, teklif meclisten geçmedi.

Bu gelişme sonucunda, SGK ve vergi dairesinin alacaklarına karşı icra yoluna gitme hakkı elde ettiğini ifade eden Bucak, bunun da kamu zararını doğurabileceğini vurguladı. Ayrıca, çeşitli sosyal medya hesaplarında taşınmazların şahıslara satılacağı yönünde algı oluşturulduğunu belirtti.

Başkan Bucak, mecliste alınacak kararların Siverek'in daha iyi bir şehir haline gelmesi için atılan adımlar olduğunu, ancak sürekli engellemelerin yatırımları, projeleri ve hizmetleri geciktirdiğini belirtti. Siverek’i daha güzel, yaşanabilir ve güçlü bir ilçe haline getirme amacının herkesin ortak hedefi olması gerektiğini vurgulayan Bucak, “Ahlaklı Belediyecilik” anlayışıyla Siverek halkının malını kıymetsizleştirme girişimlerine müsaade etmeyeceğini söyledi. Başkan Bucak, “Şehrimizin yüzyılını inşa etmek için gece gündüz demeden çalışacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER