© Şanlı Haber Ajansı 2020

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi fiyatları belli oldu

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, 2024 yılı için geçerli olacak Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) birim fiyatlarını açıkladı

Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, 2024 yılı için geçerli olacak Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) birim fiyatlarını açıkladı. Buna göre, Taşıt Tanıma Birimi (TTB) fiyatı, bir adet için 1.810 TL (KDV hariç) olarak belirlendi. Bu fiyat, taşıt sahiplerinin yetkili firmalar tarafından yaptıracakları montaj hizmetini de kapsıyor.

 

TİCARİ ARAÇ SAHİPLERİNE ZORUNLULUK: YAKIT GİDERLERİ İÇİN UTTS ŞART

Ticari araç sahiplerinin, yakıt harcamalarını gider olarak gösterebilmesi için araçlarına Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) taktırmaları gerekiyor. Yıl sonuna kadar bu sistemi kurdurmayan ticari araç sahipleri, yakıt giderlerini vergiden düşme imkanını kaybedecek. Sisteme ilişkin daha fazla bilgi ve Taşıt Tanıma Birimi temini, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü’nün resmi internet sitesi üzerinden sağlanabiliyor.

 

FİYATLAR YILLIK OLARAK GÜNCELLENECEK

2024 yılı için belirlenen bu birim fiyatlar, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) oranında her yıl güncellenecek ve yeni fiyatlar yıl başında yürürlüğe girecek.

 

UTTS NEDİR?

Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi, akaryakıt istasyonlarında yapılan yakıt satış işlemlerinde, araç plaka bilgilerinin otomatik olarak ödeme kaydedici cihazlara aktarılmasını sağlayan bir sistemdir. Araçlara monte edilen Taşıt Tanıma Birimi (TTB) ve akaryakıt pompalarına takılan Taşıt Tanıma Okuyucu (TTO) aracılığıyla bu işlem gerçekleştirilir. Sistem, manuel plaka girişini ortadan kaldırarak hızlı ve güvenli bir yakıt ikmali sağlar.

 

TURPAK’TAN 81 İLDE HİZMET: 25 YILLIK TECRÜBE

Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketlerinden biri olan Turpak, 25 yıllık tecrübesiyle Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi montajı için 81 ilde hizmet vermeye hazır. Turpak, 200 sabit ve 50 mobil ekibiyle, Türkiye genelinde UTTS montaj, servis ve çağrı merkezi hizmetlerini sunacak. Turpak Genel Müdür Yardımcısı Alper Önkol, “25 yıllık güçlü altyapı ve bilgi birikimi ile araç sahiplerinin gönül rahatlığıyla hizmetimizden faydalanabileceğini” belirtti.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER