© Şanlı Haber Ajansı 2020

Viranşehir Belediyesi uyuşturucuya savaş açtı!

Viranşehir Belediyesi, ilçede giderek yaygınlaşan uyuşturucu madde bağımlılığına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla geniş çaplı bilgilendirme çalışmaları başlattı. Çalışmalar, ev toplantıları ile başlayıp, zabıta ekiplerine yönelik atölye çalışmasıyla devam etti.

Belediye Eş Başkanı Bedriye Yorgun ve Belediyenin Bağımlılıkla Mücadele Komisyonunca yürütülen bağımlılıkla mücadele programı, uyuşturucu madde bağımlılığına karşı bilinç oluşturmayı hedefliyor. Ev toplantıları ile başlayan çalışmalar,  zabıta ekiplerine yönelik eğitim-atölye çalışması ile devam etti.

Belediye Toplantı Salonunda düzenlenen çalışmaya Belediye Eş Başkanı Bedriye Yorgun, Belediye Meclis Üyeleri, Zabıta Müdürü Teyyar Direk, zabıta ekipleri ve Sosyal Hizmet Uzmanı Zülfü Tuncel katıldı. Toplantının açılışında konuşan Eş Başkan Yorgun, zabıtaların halkla iç içe bir çalışma yürüttüğünü ve market, fırın, lokanta, berber gibi alanları denetleyen bir görev üstlendiklerini belirterek; bu bağlamda, bağımlılıkla ilgili durumlara da müdahale edeceklerini ve bu konuda bilgilendirmeye ihtiyaç duyacaklarını ifade etti.

Kendisinin de bir sağlıkçı olarak bu atölye çalışmalarından çok yararlandığına dikkat çeken Yorgun, bu çalışmanın hayatı önemde olduğunu, bağımlılıkla ilgili yaş durumunun gittikçe düştüğünü, her kesimden insanların kullandığını ve ilgili çalışma yürüten kurumların da bu konuda yeteri tedbirler almadığını söyledi.  

Bu konuda zabıtalara da önemli işler düştüğünü dile getiren Yorgun, bunun sadece uyuşturucu kullananların sorunu olarak görülmemesi gerektiğini, toplumun tamamını ilgilendiren ve herkesin bu konuda sorumlu davranması gerektiğine vurgu yaptı.  Bu çalışmaların bağımlılık konusundaki sorunları en aza indireceğini ve hatta bu sorunları tamamen ortadan kaldırmayı hedeflediklerini söyledi.

Daha sonra Sosyal Hizmet Uzmanı Zülfü Tuncel, ‘Bağımlılık, bağımlılık süreci ve farkındalık’ konularında bir sunum gerçekleştirdi.

Atölye çalışmasının çok anlamlı olduğunu dile getiren katılımcılar da, madde bağımlılığına karşı izlenilmesi gereken yollar ve çözüm önerileri hakkında soru ve görüşlerini sundular.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER