Bozova’da boğulma vakaları için farkındalık kampanyası başlatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bozova’da boğulma vakaları için farkındalık kampanyası başlatıldı
Bozova Belediyesi tarafından ilçedeki Atatürk Barajı’nda yaşanan boğulmaların önüne geçmek için Bozova Belediyesi tarafından farkındalık kampanyası başlatıldı.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan sıcaklıklar, serinlemek amacıyla  göl ve havuzlara akın eden vatandaşlar için maalesef boğulma riskini de beraberinde getiriyor. Bu durumun önüne geçmek amacıyla Bozova Belediyesi, boğulma vakalarına karşı farkındalık yaratmak ve güvenli yüzme konusunda bilinçlendirmek amacıyla kapsamlı bir farkındalık kampanyası başlattı.

Bu farkındalık kampanyası kapsamında, Bozova Belediye eş Başkanları, Belediye Zabıta ekipleri ve Belediye çalışanları ile havuzlar ve su kenarındaki dinlenme alanlarında güvenli yüzme kuralları, ilk yardım bilgileri ve acil durumlarda yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirici broşürler dağıtarak vatandaşları boğulma vakalarına karşı uyardı.

Belediye Eş Başkanları, kampanyanın amacının, boğulma risklerini en aza indirmek olduğunu vurgularken, vatandaşları suya girmeden önce dikkatli olmaya, cankurtaranların uyarılarını dikkate almaya ve su güvenliği konusunda bilinçlenmeye davet etti.

Konu ile ilgili daha önce de çalışmalar yürütüldüğünü belirten Viranşehir Belediye Eş Başkanı Aygül Kapıkayalı,  “Bu sorun yıllardır ilçemizin kanayan yarası haline geldi. Daha önce de gerek farkındalık yaratma programları gerek basın açıklamaları ile sesimizi duyurmaya çalıştık. Ancak bu taleplerimize somut bir karşılık bulamadık. Bu hafta sonu yine 15 yaşındaki bir gencimizi Fırat suyuna kurban verdik. Artık bu ölümlerin yaşanmaması için tüm yetkilileri seferber olmaya davet ediyoruz.

Konu ile ilgili diğer belediyelerle de irtibata geçtik. Taleplerimize tek cevap veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi oldu. Yaptığımız talepler üzerine, İBB Mahalli İdareler koordinatörü Kemal AYDIN, ilçede yapılacak yapay bir plaj projesi çalışmasında bize her türlü desteği sunacağını bildirdi. Bozova Belediyesi olarak oluşturacağımız yapay plajın projesini oluşturuyoruz ve tamamlandığında projemizi Sayın AYDIN ’a ileterek çalışmaları başlatacağız. Bu duyarlılığından dolayı İBB Mahalli İdareler Koordinatörü SN. Kemal AYDIN’ a tüm Bozova halkı adına teşekkürü bir borç biliyoruz” dedi.

Ayrıca Eş Başkanlar, vatandaşlarımızı yeni sezonda hizmete açtığımız yarı olimpik yüzme havuzuna davet etti.

“Yüzme için daha güvenli daha hijyenik ve usta cankurtaranlar gözetiminde hizmet veren yüzme havuzumuz tüm halkımıza açıktır. İmkanlarımız dahilinde bu tür güvenli yüzme alanlarını çoğaltmaya çalışacağız” açıklaması yaptı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Urfa’da çıkan kavgada kan aktıÖnceki Haber

Urfa’da çıkan kavgada kan aktı

YKS yerleştirme sonuçları açıklandıSonraki Haber

YKS yerleştirme sonuçları açıklandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar