Bozova’da yapay sahil yapılacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bozova’da yapay sahil yapılacak
Bozova Belediyesi, Bozova ilçesindeki Atatürk Barajı göletinde yaşanan boğulmaların önüne geçmek için harekete geçti. Bunun için bazı kurumlarla görüşme gerçekleştiren Bozova Belediye Eş Başkanları Aygül Kapıkayalı ve İsmail Yıldız, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden ilçeye yapay sahil yapılması için söz aldı.

Bozova Belediye Eş Başkanları Aygül Kapıkayalı ve İsmail Yıldız, son günlerde ilçede yaşanan boğulma vakalarına karşı, mesire alanları ve boğulma vakalarının yaşandığı yerlerde halkı ziyaret ederek, farkındalık oluşturmak amacıyla bilgilendirici broşörler dağıtmıştı. Bu farkındalık çalışmasına rağmen boğulma vakalarının yaşanmasının ardından Bozova Belediye Eş Başkanları Aygül Kapıkayalı ve İsmail Yıldız ile meclis üyeleri, bu defa da basın açıklamasında bulundu. Bozova Belediye eş başkanları ve meclis üyeleri, ilgili birimlere yaptıkları talep ve çağrıların sonuç vermediğini, gerekirse bu konuyu meclis gündemine taşıyacağını belirtti. Bundan sonra tek bir can kaybına bile tahammülümüz kalmadı diyen eş başkanlar, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına çözüm için çağrıda bulundu.

Gerçekleştirilen basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Yıllardır süregelen ve özellikle her yaz mevsimi geldiğinde birçok gencimizin hayatını kaybetmesine neden olan boğulma olaylarına karşı herhangi bir önlemin alınmamasına ve bu olayların devam etmesine, Bozova Belediyesi olarak üzüntülerimizi belirtmek istiyoruz.

Yıllardır Atatürk Baraj gölü ve çevresinde ve Çatak mevkinde yaşanan boğulma vakalarında insanlarımızın hayatını kaybetmesinin yanında, bu olaylarla ilgili herhangi bir önlem alınmaması yada alınan önlemlerin yetersiz olmasının ve hayatını kaybeden gençlerimizin hiç konuşulmaması bizi ayrıca daha da derinden üzmektedir. Sayısal verilere göre her yıl sulama kanallarında ve göletlerde serinlemek isteyen ortalama yüz gencimiz hayatını kaybetmektedir. Daha geçtiğimiz hafta sadece ilçemizde 5 yurttaşımızı fırat suyuna kurban verdik. Yaptığımız onca uyarılara ikazlara rağmen bu olayların halen devam etmesine, gençlerimizi kaybetmeye, annelerimizin yüreklerinin yanmasına artık tahammül edemiyoruz. 

Boğulma vakalarına karşı önlem almayı bırakın, hayatını kaybeden gençlerimiz için bir başsağlığı mesajı bile yayınlamayan yetkililere tekrardan çağrımızdır. Gençlik boğuluyor, önlem alınmıyor. Bu sizi rahatsız etmiyor mu?

Yurttaşlarımızın boğulma tehlikelerine karşı daha dikkatli ve tedbirli olmalarını tekrar hatırlatırken, yetkili tüm kurumları gençlerimize risksiz güvenli yüzme alanları oluşturmak çerçevesinde çalışmalar yapmaya davet ediyoruz.

Bozova belediyesi olarak bu konuda birçok girişimimiz oldu. Çeşitli kurum ve kuruluşlarla görüştük. Bu taleplerimize sadece  İBB cevap verdi. Yaptığımız görüşmelerde İBB Mahalli İdareler Merkezi Koordinatörü Kemal AYDIN ilçemizde yapılacak bir yapay sahil için destek sözü verdi. Burdan kendisine Bozova halkı adına teşekkürlerimizi sunuyor ilgili birimleri de bu tür alanlar oluşturulması için gerekli çalışmaları ivedilikle başlatmaya çağırıyoruz

Artık bu ölümlerin yaşanmaması adına, bir kez daha tüm kamu kurum ve kuruluşlarını, sivil toplum örgütlerini ve hatta tüm halkımızı  bu vakalara karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz.

Yapılan basın açıklamasının ardından Eş başkanlar ve meclis üyeleri, tüm yurttaşları yüzmek için “Fırat yerine yüzme havuzuna gelin” çağrısında bulundu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Mehmet Kuş, Eyyübiye’de Yenilenen Yol Miktarını AçıkladıÖnceki Haber

Başkan Mehmet Kuş, Eyyübiye’de Yenilenen...

Urfa’da 2 kardeş sulama kanalında kaybolduSonraki Haber

Urfa’da 2 kardeş sulama kanalında kaybol...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar