Eğitimcilerin acil çözüm bekleyen sorunlarına öneriler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eğitimcilerin acil çözüm bekleyen sorunlarına öneriler
Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, eğitim çalışanlarının acil çözüm bekleyen sorularını sıralayarak çözüm önerilerinde bulundu.

ŞANLIURFA – Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun, eğitim çalışanlarının acil çözüm bekleyen sorunlarının giderilmesi için bazı öneriler getirdi.

İbrahim Coşkun, Kurum İdari Kurulu toplantısında eğitimcilerin sorunlarını gündeme taşıdı.

Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının 2021 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade eden Coşkun, öğrencilerin eğitim yönergesi kapsamında açılan kurs merkezlerinde görev yapacak memur ve hizmetlilerin sayı sınırlaması olmaksızın görevlendirilmesi gerektiğini belirtti.

Başkan Coşkun, kurs merkezlerince belirlenen derslerin yanında kursiyer ve velilerden gelen istekler doğrultusunda diğer dersler için de kurs açılabilmesi yönünde düzenleme yapılması gerektiğini kaydetti.

2021 yılı içerisinde öğretmenlerin alan değişikliği iş ve işlemlerine ilişkin kılavuz ve duyuru yayımlanması gerektiğine işaret eden Coşkun,  alan değişikliği işlemlerinin atama takvimine dahil edilmesi önerisinde bulundu.

Öğretmenlerin il içi yer değişikliği işlemlerinin mağduriyet üretmeden adil ve hakkaniyete uygun olarak yürütülmesini sağlayacak şekilde ve tercihleri itibarıyla hizmet puanı üstünlüğüne göre sıraya konularak yapılması talebinde bulunan Coşkun, norm açığı oluştukça yer değişikliği taleplerinin bu sıraya göre karşılanması konusunda Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde düzenleme yapılmasını istedi.

İbrahim Coşkun, mazeret veya engellilik durumuna bağlı il içi yer değişikliği talepleri karşılanmayan öğretmenlerin, mazeretlerinin bulunduğu ilçeye doğrudan ulaşım imkanı bulunan il içinde bir başka ilçeye veya mazeretinin bulunduğu ilçeye makul bir mesafesi bulunan bir başka ilçeye atamaların yapılması konusunda düzenleme gerekliliğinin bulunduğu kaydetti.

Danıştay 2. Dairesi tarafından verilen yürütmenin durdurulması kararlarının gerekçeleri göz önüne alınarak, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin yeniden düzeltilmesini isteyen Coşkun, uzaktan eğitim veya yüz yüze eğitim sürecinde, öğretmenlerin derse katılmalarına rağmen öğrencilerin derse girmemesi durumunda da ek ders görevlerinin yapılmış sayılması gerektiğini belirtti.

Başkan İbrahim Coşkun, 2022 yılı bütçe kanunu sürecinde bütçe kanunu eki cetvelinin fazla çalışmaya ilişkin bölümüne “öğretmenevleri ve akşam sanat okulları” ibaresinin eklenmesi için girişimde bulunulmasını kaydetti.

Okul yönetimlerinin öğrenci taşıyan servislerin denetimleriyle yükümlü kılınmasının istenilmemesini belirten Coşkun, “Söz konusu iş ve işlemlerin kolluk kuvvetlerince yerine getirilmesi yönünde düzenleme yapılması için girişimlerde bulunulmalı” ifadesini kullandı.

Coşkun, Kovid-19 aşılama veya PCR test sonucu bilgisi vermeme hakkını kullanan öğretmen ve eğitim çalışanlarının, İl Hıfzıssıhha Kurulu kararları gerekçe gösterilerek eğitim kurumlarına/sınıflara alınmaması gibi hukuka ve kanuna aykırı uygulamalardan kaçınılması konusunda taşra teşkilatına genel bir yazı gönderilmesi önerisinde bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı ayrıca bakanlık merkez teşkilatı ve bağlı birimlerle il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görev yapan personelin okul öncesi eğitim çağındaki yaş grubundaki çocukları için kurum hizmet binalarında kreş ve gündüz bakımevleri açılması tavsiyesinde bulundu.

İbrahim Coşkun, Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde girişimde bulunularak öğretmen kadroları haricindeki kadrolarda görev yapan Bakanlık personeline müze ve ören yerlerine ücretsiz giriş hakkı sağlanması gerektiğini de belirtti.

BİHA



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Korkunç kazada yaralılardan biri hayatını kaybetti!Önceki Haber

Korkunç kazada yaralılardan biri hayatın...

Zırhlı aracın altında kalan çocuktan iyi haberSonraki Haber

Zırhlı aracın altında kalan çocuktan iyi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar