Gazeteci Reşat Uzun’a yeni görev

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Gazeteci Reşat Uzun’a yeni görev
Birecik Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Gazeteci Reşat Uzun, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığına atandı.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan Mehmet Kasım Gülpınar, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığına Ömer Yılan’ı atamıştı. Yaklaşık 3 ay boyunca bu görevi yürüten Yılan, ailesine ve sosyal hayatına daha fazla zaman ayırabilmek ve daha önceden olduğu gibi ticaretle iştigal edebilmek adına görevinden istifa ettiğini duyurdu. Yılan’ın istifasının ardından Başkan Kasım Gülpınar tarafından Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığına Birecik Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten tecrübeli Gazeteci Reşat Uzun atandı.

 

Reşat Uzun Kimdir?

1973 Şanlıurfa Merkez -Kızılbuç köyüne bağlı Sesigür (Zenglok) köyünde sekiz kardeşin en büyüğü olarak doğdu. İsmet Paşa'da ilkokulu, Atatürk ortaokulu ve Ticaret lisesinin ardından önce Harran Üniversitesi Sosyal Bilimler Muhasebe ve aynı Üniversitenin Ziraat Fakültesinden mezun oldu. Güneydoğu Gazetesinin muhabir ilanı üzerine (Ustası olarak gördüğü Ömer Kapaklı'nın yanında) 5 Mayıs 1992 yılında gazetecilik mesleğine başladı. 1996 yılında Milliyet Gazetesi, Show TV ve Kanal D Şanlıurfa temsilciliği uzun yıllar sürdürdü. 2001 yılında Karaköprü Belediyesinin Basın-Yayın Müdürlüğüne getirildi. Basın Müdürlüğü görevini 2009 yılına kadar sürdürmesine rağmen basın camiasından kopmadı. M.Ali Birand, Ali Kırca, Orhan Apaydı, Derya Sazak, Yüksel Altıntaş gibi usta gazetecilerden ders aldı. Milliyet Gazetesi ve bazı Ulusal Tv'nin temsilciliğini sürdüren Reşat Uzun, Şanlıurfa merkezde yayın yapan Urfastar Gazetesi ve urfastar.com haber portalını kurdu. Şanlıurfa'nın tanıtımına önemli katkısı bulunan özel haberlere imza atan Reşat Uzun çok sayıda ödül aldı.

Şanlıurfa Valiliği Danışmanlığı ve son olarak da Birecik Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Reşat Uzun, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığına atandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Transfer dönemi resmen başladıÖnceki Haber

Transfer dönemi resmen başladı

Çocuklar, Haliliye Belediyesi ile bu yaz yüzme öğrenecekSonraki Haber

Çocuklar, Haliliye Belediyesi ile bu yaz...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar