Şanlıurfa'da yabancı uyruklu gençlere kurs desteği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şanlıurfa'da yabancı uyruklu gençlere kurs desteği
Şanlıurfa’da yabancı uyruklu gençlere yönelik açılan kurslarda başarılı olanlar örgün eğitime yerleştiriliyor.

HALİLİYE – Şanlıurfa’nın Haliliye ilçesindeki Halk Eğitim Müdürlüğü, geçici koruma altında bulunan yabancı uyruklu gençlere yönelik kurs desteği veriyor.

Müdürlüğün kurslarında 10 ile 17 yaş arasındaki gençlere Türkçe eğitimi veriliyor. Kursta başarı gösterip Türkçeyi güzel konuşanlar daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü komisyonlarınca Denklik sınavına tabi tutuluyor. Sınavı başarıyla tamamlayan gençler örgün eğitime kaydedilip, eğitim hayatını bu şekilde sürdürüyor.

Haliliye Halk Eğitim Müdürü Ömer Haydarlı, koruma altındaki yabancı uyruklu gençlere yönelik müdürlükte açılan kursların uzun süredir devam ettiği bilgisini verdi.


OKULA GİDEMEYEN GENÇLERE EĞİTİM DESTEĞİ

Haliliye Halk Eğitim Müdürü Ömer Haydarlı, kurslarla ilgili şu bilgiyi verdi:

“Yabancı uyruklu olup ülkemizde geçici koruma altında olan ve örgün eğitime hiçbir şekilde kaydı bulunmayan 10 ile 17 yaş arasındaki çocukları, biz grubumuz içerisinde kursa alıyoruz. Burada 3-4 aylık sürede başarı gösterdikten sonra Türkçeyi güzel konuşup, yaşına uygun bilgileri elde ettikten sonra Milli Eğitim Müdürlüğünün komisyonlarına yönlendirme yapıyoruz. Sonra denklik sınavına alıyoruz. Denklik sınavını geçtikten sonra da Suriyeli gençlerimiz, çocuklarımız örgün eğitime tabi oluyorlar ve okullara kaydı yapılıyor.”


“KURSLARA İLGİ YOĞUN”

Hiçbir okulla ilgisi olmayan geçici koruma altındaki gençlere yönelik eğitim verdiklerini belirten Haydarlı, “Kurslara ilgi yoğun. Biz geçici koruma altındaki öğrencileri sürekli duyurular vasıtasıyla, özellikle Suriyeli gençlerin kullandığı sosyal medyadaki gruplar aracılığıyla duyurular yaparak onları bünyemizde eğitime alıyoruz” diye konuştu.


“OKULDA KAYDI OLMAYAN ÖĞRENCİLERİ ALABİLİYORUZ”

Okuma yazma bilmeyenler varsa halk eğitime veya en yakın ilkokula yönlendirilmesi çağrısında bulunan Haydarlı, “Biz onları da okuryazar hale getirelim” dedi.

Haydarlı, çeşitli sebeplerle örgün eğitimini tamamlamayan ortaokul veya liseyi terk edenleri de bir an önce halk eğitim merkezlerine beklediklerini kaydetti.


BİHA





  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tedavileri yapılıp doğaya salındı!Önceki Haber

Tedavileri yapılıp doğaya salındı!

Urfaspor'un maçı canlı yayınlanacakSonraki Haber

Urfaspor'un maçı canlı yayınlanacak

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar