Urfa’da geleneksel ürünler fuarına ilgi yoğun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Urfa’da geleneksel ürünler fuarına ilgi yoğun
Türkiye’nin birçok ilinden tescilli, coğrafi işaretli yöresel ürünlerin sergilendiği Şanlıurfa Gıda, Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarı’na farklı yöresel lezzetleri tatmak isteyenler akın etti.

KARAKÖPRÜ - Şanlıurfa Fuar Merkezi’nde bu yıl 8’incisi düzenlenen Gıda, Yöresel Ürünler Hediyelik Eşya ve El Sanatları Fuarı’na vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Türkiye’nin birçok kentinden coğrafi işaretli ürünlerin sergilendiği fuarda, Trabzon’dan Balıkesir’e, Ankara’dan, Çankırı’ya, Afyon’dan Edirne’ye kadar birçok ilin birbirinden faklı ürünleri stantlarda sunuluyor.


YILMAZ: “URFA’YA ÖZGÜ YÖRESEL ÜRÜNLER SATIYORUZ”

Fuarda Urfa’ya özgü lezzetler standı bulunan Muhammed Enes Yılmaz, vatandaşların fuara ilgisinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Yılmaz, “Koronavirüs salgını sonrası aşılama geldiği için insanlara da rahatlama geldi. Şu anda çok iyi işler yapıyoruz. Bizim standımızda Urfa’ya özgü yöresel ürünler satıyoruz. Urfa üzüm pekmezi, lokumu bunun yanı sıra şire ürünleri isot, kurutmalık sebzeler. Türkiye’de bizim ürettiğimiz üzüm pekmezi ile lokumumuz var. Bu ürünü şu anda bütün Türkiye’ye tanıtıyoruz” ifadesini kullandı.


ERKAN: “SUCUKTA NİŞASTA BULUNAMAZ”

Afyon’dan gelerek fuarda et ürünleri sergileyen Ali Erkan, sucuklarının büyük beğeni gördüğünü söyledi.  Erkan, “Kendi işimiz, kendi imalatımız olan sucukları satıyoruz. Türkiye’nin bütün yöresel fuarlarında ürünlerimizi tanıtıyoruz ve satıyoruz. Bu sucuğun tek farkı içerisinde nişasta olmaması. Ürünler doğaldır. Şanlıurfa’daki 8’inci fuara geldik.  Buraya gelen vatandaşlar bizi görünce tanıyor. Vatandaşlar sucuklara da ilgi gösteriyor” dedi.


Trabzon’dan gelerek ürünlerini hem tanıtan hem de satan Filiz Dilli ise stantları hakkında şu bilgiyi verdi:

“Yöresel ürünler için Şanlıurfa’ya geldik. Buradan memnun kaldık. Standımızda tereyağ, peynir, diğer farklı türlerde peynirlerimizi de satıyoruz. Peynirimizin güzel bir lezzeti var. Ürünlerimizi kalitesine göre kilosunu 60, 80 ve 90 liraya satıyoruz.”


KORKMAZ: “ÜRÜNLERİMİZ BAŞ AĞRISINA İYİ GELİYOR”

Ali Korkmaz da fuara Çankırı’dan katılıyor. Beş yıldan beri bu fuarı kaçırmadıklarını ifade eden Korkmaz, “Standımızda tuzlarımız var, astım, bronşit, stres ve baş ağrısına iyi geliyor. 84 minarelli kaya tuzumuz var. Vücutta eksik olan her şeyi tamamlıyor. Şanlıurfa’dan memnunuz vatandaşlar ilgi gösteriyor” ifadelerini kullandı.


FIRAT: “FUAR İLİMİZİ KALKINDIRIYOR”

Geleneksel ürünleri almak için fuara gelen vatandaşlardan Mehmet Fırat, “Şanlıurfa’da açılan yöresel fuar, ilimizi kalkındırıyor. İhtiyacımız olan bütün gıda ürünlerini buradan alıyoruz. Fuarı geziyoruz, farklı şehirlerden gelen vatandaşlar var. Sucuk aldım. Diğer ürünlere de bakıyoruz. Gerçekten çok kaliteli ürünler var. Burada doğal ürünler var” dedi.


TOPRAK: “VATANDAŞLAR STANDIMIZA İLGİ GÖSTERİYOR”

Balıkesir’den gelen Osman Toprak da fuarda karadut, tahin, damla sakızı satıyor. Toprak, “Karadut ürünü, ağız yarasına, dil yarasına, kansızlığa ve ciğer yağlanmasına karşı etkilidir. Aynı zamanda bu ürün sulandırılabiliyor, meyveli de yapılabilir. Vatandaşlar standımıza ilgi gösteriyor” diye konuştu.


Fuar, 24 Ekim’de sona erecek.

BİHA




  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HDP'li Sürücü sordu: "Hiberbarik cihazı niye yok?"Önceki Haber

HDP'li Sürücü sordu: "Hiberbarik cihazı...

Urfa TDP'de Bucak dönemi başladıSonraki Haber

Urfa TDP'de Bucak dönemi başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar