Urfa’da kan davalı iki aşiret barıştı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Urfa’da kan davalı iki aşiret barıştı
Şanlıurfa’da 1 kişinin ölümüyle başlayan iki aşiret arasındaki kan davası, barışla sonuçlandı.

Geçtiğimiz mayıs ayında silahı saldırı sonucu 36 yaşındaki Halil Dağ’ın hayatını kaybetmesiyle birlikte Bini İcil aşiretine mensup Dağ ailesi ve Garzanlı aşiretine mensup Tapşık ailesi arasında husumet başladı. Aylardır devam eden kan davası için Şanlıurfaspor eski Kulüp Başkanı Emin Yetim ve Eczacı Faruk Koreli devreye girdi. Yetim ve Koreli, iki ailenin ileri gelenleri ile bir araya gelerek, Dağ ve Tapşık ailelerini barışmak için ikna etti. Bugün kentteki özel bir restoranda düzenlenen barış yemeği ile iki arasındaki husumet barışla sonuçlandı.

G T Fm9 V F Ws A A3Vq2

Barış yemeğine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı M. Kasım Gülpınar, Şanlıurfaspor eski Kulüp Başkanı Emin Yetim, Eczacı Faruk Koreli, Cengiz İzol, Av. İbrahim Halil Badıllı, her iki ailenin fertleri, kanaat önderleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Programda konuşma yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı M. Kasım Gülpınar, iki ailenin barışmalarından dolayı mutlu olduklarını ve böyle üzücü olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

 Konuşmaların ardından her iki aile fertleri, tokalaşarak barıştı.

68Dabdfe 52Ad 4934 B0A1 2A7Bffb689Ed

Şanlıurfaspor eski Kulüp Başkanı Emin Yetim de, gerçekleşen barış programına yönelik yaptığı açıklamada, “Bugün Şanlıurfamızın iki güzide ailesi arasındaki husumetin son bularak, barış ile taçlandırılması için bir araya geldik. Bini İcil aşiretine mensup Dağ ailesi ve Garzanlı aşiretine mensup Tapşık ailesi arasındaki husumetin son bulması, barışla sonlanması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Bu barışın sağlanması için şahsımı ve Faruk Koreli’yi kırmayan her iki aile büyüklerine teşekkür ediyorum. Ayrıca barış yemeğine katılımlarından ötürü Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Mehmet Kasım Gülpınar’a teşekkür ediyorum. Bu memleketin en önemli özelliği huzur, sükûn ve mutluluktur. Huzurumuzun sürekli olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

G T Fn E B1 Ws A A Ka O9


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ekmek almak için evden çıktı, kayıplara karıştıÖnceki Haber

Ekmek almak için evden çıktı, kayıplara...

Bozova fay hattı inceleniyorSonraki Haber

Bozova fay hattı inceleniyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar