VİRANŞEHİR KENT KONSEYİ 1. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
VİRANŞEHİR KENT KONSEYİ 1. GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Viranşehir Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda, Belediye Eş Başkanı Bedriye Yorgun’un koordinatörlüğünde Belediyenin Halklar-İnançlar, Sivil Toplum Kuruluşları İle İlişkiler Komisyonunca hazırlıkları yürütülen Viranşehir Kent Konseyi, ilk genel kurulunu başarıyla tamamladı.

DİVAN SEÇİMİ YAPILDI

Viranşehir Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen genel kurul Viranşehir Belediye EşBaşkanı Bedriye Yorgun, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, sendika, oda, dernek ve muhtarların katılımıyla gerçekleşti. Genel kurul, divan heyetinin belirlenmesi ile başladı.  Divan Başkanlığına Mehmet Emin Bayrak ve üyeliklere de Emine Arslan, Berfin Ateş, İsmail Koç ile Halis Aktaş seçildi. 

Toplantıda hazırlık komisyonu tarafından yürütülen hazırlık çalışmaları, konseyin kurulma amacı, çalışma prensipleri ve gelecek dönem hedefleri hakkında bilgiler verildi.

Genel kurulda; dar bir zaman diliminde yoğun bir çalışma ve çabayla sürdürülen Viranşehir Kent Konseyinin oluşturulması çalışmalarına emek veren herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Bedriye Yorgun; bugün yıllardan sonra kurulumuzu yapıyoruz, halkın en kırsal kesimden başlayarak kent merkezine kadar, kendi yaşamı hakkında söz ve karar sahibi olacağını söyledi.

Eş Başkan Yorgun, ilçedeki muhtarlar, sendika, dernek, oda, baro, noter, siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra İlçe Kaymakamı ve İlçe resmi kurum temsilcilerinin de davet edildiğini belirtti.  Kent Konseyi yönetiminin belirlenmesinin ardından çeşitli komisyonlar oluşturularak şehirdeki sosyal, ekonomik, siyasal, kültürel ve çevresel sorunlara çözüm için stratejiler belirleneceğini eşgüdüm içerisinde bir çalışma yürütüleceğine dikkat çekti.

 

EŞ BAŞKAN YORGUN: TOPLUMSAL BARIŞLA SORUNLAR ÇÖZÜLECEK

Viranşehir’in öznel sorunlarına da dikkat çeken Yorgun, “bu kadar zenginlikleri olan bir yerin gerçek sorunlarına hep birlikte el atar, hep birlikte çözüm önerileri sunar ve hep birlikte çözüm gücü olursak ben inanıyorum ki; yol, su, enerji, park, bahçe sorunumuz, işsizlik sorunumuz kalmayacaktır” dedi. Yorgun; Kent Konseyi toplumun demokratik siyaset alanına dâhil olduğu, her alanda kendini savunduğu ve kendine yettiği, kendini ve kentini yönettiği oluşumdur, Halkların kendi kültürünü özgürce yaşadığı, eşit, özgür ve demokratik bir toplumun toplumsal uzlaşı çerçevesinde gelişiminin yoludur, dedi.

Yorgun; Kadın intiharları, kan davası, başlık parası gibi kadına yönelik başat sorunlar eş başkanlık, eşit temsiliyet ve fermuar yöntemi gibi kadının karar mekanizmalarına dâhil olmasını sağlayan uygulamalarla ortadan kalkacaktır, diye ifade etti.

Gençliğin uyuşturucu, eğitim, sosyal ortam ve işsizlik sorunları olduğuna değinen EşBaşkan Yorgun; bu sorunları gençlerle birlikte kent konseyi gençlik meclisinde tartışıp çözüm yollarını arayacağız. Gençliğin geleceğimiz olduğunu unutmayacağız. Madde bağımlılığı ve işsizlikle mücadelede kararlı olacağız, dedi.

Ayrıca konuşmasında; Viranşehirde doğal ürünlerin üretilip pazarlanması, hayvancılığın geliştirilmesi, mevsimlik tarım işçiliğine çözüm üretilmesi, ağaçlandırma ve yeşil alanların çoğaltılması gerektiğine vurgu yaptı.

Eş Başkan Yorgun, Kent Konseyi hazırlık komisyonuna, bu sürece katkı sunan bütün Viranşehir halkına, kadınlara, gençlere teşekkür ederek, “Birlikte kazandık, birlikte yöneteceğiz” sloganı ile konuşmasını tamamladı.

 

KONSEY BAŞKANLIĞINA AV. İBRAHİM EKTİ SEÇİLDİ

Daha sonra, konsey başkanı ve yürütme kurulu üyeleri seçildi. Viranşehir Kent Konseyi Başkanı olarak seçilen Av. İbrahim Ekti, Viranşehir'in daha yaşanabilir bir şehir haline gelmesi için işbirliği ve katılımın önemine vurgu yaptı.

Katılımcılar, kent konseyinin etkin bir platform olacağına ve şehirdeki sorunların çözümüne önemli katkılar sağlayacağına dair umutlarını dile getirdi. Viranşehir Kent Konseyi'nin, vatandaşların aktif katılımıyla kent yaşamını iyileştirmeyi amaçladığı belirtilirken, tüm paydaşların destek ve işbirliğine açık olduğu vurgulandı.

Toplantı, katılımcıların öneri ve görüşlerini paylaşmasıyla sona erdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şanlıurfaspor, Arda Koyuncu ile anlaştıÖnceki Haber

Şanlıurfaspor, Arda Koyuncu ile anlaştı

Urfa’da fıstık tarlasında cinayet! Yeğenini öldürdüSonraki Haber

Urfa’da fıstık tarlasında cinayet! Yeğen...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar